A varázslat, amellyel tart téged a világ

Ebben a pillanatban, amikor olvasod ezt a cikket, egy láthatatlan, varázslatos háló tart meg téged.

Gondolkodj el az alábbiakról, hálás szívvel:

Egy olyan cikket olvasol, amelyet én írtam neked, és az interneten küldtem neked, köszönhetően ezer meg ezer mérnök és energiaipari dolgozó és számítógép-gyárban dolgozó ember munkájának, miközben olyan számítógépet használsz, amelyet több ezer ember gyárt szerte a világon.

Azért vagy életben, mert olyan ételt ettél és olyan italt ittál, amelyet több ezer ember állított elő, szállított ki és szolgált fel. Van fedél a fejed felett, amelyet több ezer ember épített (beleértve az előállítás folyamatát is), és amelyet olyan villamosenergia-rendszer tart fenn, amelyet nap mint nap több ezer ember munkája működtet. Olyan vízellátással, amelyet több ezer ember szolgáltat, kábelen (vagy interneten) érkező szórakoztatással, amelyet több millió ember gyárt. A bútoraid, ruháid, háztartási gépeid, az autód, az utak, irodaépületek és városok mind több millió ember munkájának köszönhetők.

Amikor megszülettél, nem voltál képes élni családod segítsége nélkül, akik etettek, ruháztak téged, fedelet adtak a fejed fölé, pelenkát cseréltek neked, és életben tartottak minden egyes nap. Sokan mások segítettek nekik, majd sokan mások gondoskodtak a képzésedről. Egy teljes falunyi ember nevelt fel téged, függetlenül attól, milyen gyerekkorod volt.

Teljes létezésedet több millió ember segítette egész életed során, és még most is.

És nem csak a fizikai létedről van szó: gondolataidat írók, szakértők, tévéműsorok, filmek, zenék, nevelők, barátok és a családod befolyásolták, a munka, amelyet másokkal közösen végzel, politikusok és a kormány, filozófusok és vallási szereplők, a környezet, amelyben élsz. Az, amit gondolsz és az, aki vagy nem a te pillanatnyi találmányod — mindazok és mindaz kreálta, aki és ami körülötted van.

Minden egyes élő ember, a teljes világegyetem részt vett a te megteremtésedben. A te tetteid pedig szintén részt vettek a körülötted élők megteremtésében. Egy láthatatlan, varázslatos háló tart meg téged, amely emberéletekből és gondolatokból, ételből és hajlékból, elektromosságból és készülékekből áll, emberi alkotásokból és a természetből, és a körülötted lévő világegyetemből.

Minden egyes pillanatban részt veszünk egymás megteremtésében. És eközben mindent magától értetődőnek veszünk.

Erre a felfedezésre az egyetlen racionális reakció a hála. A dicséret. Az öröm.

Mindannyian össze vagyunk kötve, és a tetteink számítanak. Hogyan tudsz ma részt venni a körülötted lévő világ megteremtésében? Mit tudsz megtenni éppen most szeretetből annak érdekében, hogy gondoskodj másokról magad körül, hogy jobbá tedd az életüket? Mit tudsz tenni, hogy elismerd azokat, akik támogattak téged, hogy kifejezd irántuk a háládat?

Töltsd meg a szívedet szeretettel azokkal szemben, akik megalkottak téged, és töltsd el az életüket szeretettel, hogy valami nagyszerűt alkothass számukra.

Fordítás: Zachar Viktor

Eredeti forrás: zenhabits.net/magic/

Ajánlott cikkek