Ajándékozz élményt karácsonyra

Nincs is szebb élmény, mint a karácsony előtti nagybevásárlás. A magyar káromkodás minden létező kombinációja a karácsonyi dalok ritmusára. Az üres parkolóhelyet vadászó idegbeteg apukák. A részeg télapó, aki kiterülve két parkolóhelyet foglal el a sofőrök nagy örömére. A tűzoltóautó a kirakatban, amit egy órával ezelőtt háromszor drágábban vásároltunk meg egy másik üzletben.    

A karácsonyi bevásárlás, a hatalmas forgalom és az ajándékozással járó stressz nagyságát csak az elhalt idegsejtek száma haladja meg. Koccanások, rohanás, ordibálás, Black Friday és egyéb hisztéria.  

(Tavaly elhangzott beszélgetés vevő és eladó közt az egyik hypermarketben)

Minden évben megfogadod, hogy semmiképp sem hagyod utolsó pillanatra és minden évben december 23-án este a kassza előtt várokazva magadban motyogva teszed ezt meg. 

Íme egy ötlet: mi lenne, ha ebben az évben nem tárgyakat, hanem élményeket ajándékoznál?

Fontold meg ezeket az ötleteket: koncertjegyek, színházjegyek, nagyszabású otthoni/éttermi vacsora, wellness hétvége, utazás autóval egy kiszemelt helyre vagy egy teljesen spontán autókázás az első panzióig – az első kis faluban, ami megtetszik. Táncoktatás, családi vakáció. Tovább is sorolhatnám.

Nem egyszerű, nem mindenkinél működik. 

A kislányod kezébe hiába nyomsz egy wellness hétvégés szórólapot, nagy eséllyel nem fogja lázba hozni az infraszauna és a friss puha fehér fürdőköpeny illata. A My Little Pónit és a méregdrága beszélő babát nem fogod megúszni. Éppen ezért, vásárold meg ezeket időben, kérdezd meg tőle, hogy mire van szüksége és hívd fel arra a figyelmét, hogy döntése végleges kell hogy legyen (mivel karácsony előtt számos hirdetéssel és játékkal fogja szembetalálni magát). Találj ki egy hiteles sztorit, hogy miért nem lehet megváltoztatni a döntést. 

A minőségi bor, kávé és tea is élmény

Megeshet, hogy a nagymama sem fog örülni egy Majka koncertjegynek. Viszont szereti a kávét. Egy jó kávé is lehet élmény. 

Jómagam, mint a tea elhivatott és fanatikus rajongója, bármikor, bármilyen teát szívesen fogadok. Nincs akkora mennyiségű fahéjas-almás tea, amennyit nem tudok elfogyasztani ebben az időszakban. Mindig szívesen fogadom a teát és tudom, hogy az aki adja, igazán ismer engem. 

Derítsd ki mit szeretnek ismerőseid. Ki az, aki a borok rajongója, ki az aki a minőségi kávét részesíti előnyben, és ki lenne egy díszdobozos teacsomag boldog tulajdonosa. Nagyon kevés befektetéssel, a megfelelő ízélményt tudod nyújtani szeretteidnek és garantáltan meg lesznek elégedve, mert tudják: ismered őket. Nyílván nem árt utánanézni kicsit annak, hogy milyen is egy minőségi tea/bor/kávé. Ha ilyet választunk, garantált a siker.

(Ez itt a reklám helye: én a Booking.com-ot használom. Megbízható, egyszerű és részletes) 

Ez lehet egy romantikus kisváros, egy bécsi karácsonyi vásár, egy hangulatos kis panzió a közelben. Mindez már döntés és anyagi helyzet függvénye, de mindenképp azonos vagy akár kisebb összegből is ki lehet hozni mint egy kézzel fogható ajándékot. 

Miért jobb az élmény, mint a tárgy?

  • Melyikre fogsz emlékezni 10 év múlva? Az új cipőre amit kaptál vagy életed egyik legszebb karácsonyi hétvégéjére a pároddal egy hangulatos kisvárosban?
  • Melyik okoz nagyobb fejtörést? Kiválasztani egy jó méretű pulóvert a nagymamának és nagypapának, ami tetszik is nekik vagy besétálni a színházba és megvenni egy színházjegyet a Szilveszteri Sas kabaréra?
  • A jegyek, értéket hordozó képeslapok (ajándék hétvége, vacsora egy menő étteremben) nem igényelnek csomagolópapírt, csomagolást. 
  • Az élményre várni kell, ami tovább fokozza az izgatottságot
  • Kellemes, hosszútávú emlékeket szerezhetünk vele magunknak és másoknak is
  • Az élményeket nehezebb összehasonlítani egymással. A tárgyakat az emberek hajlamosak hasonlítgatni, értéküket vizsgálgatni 
  • Ezekért a dolgokért nem kell élet-halál harcot vívni a bevásárlóközpontban

Még nem késő…

Foglald le azt a hétvégét még most és szerezz egy vagány képeslapot a helyről!

Egyeztess a gyerkőccel, hogy mi az amit a fa alatt szeretne látni. Vásárold meg időben. 

Foglald le a koncertjegyet online és nyomtasd ki az online jegyet egy kreatív üzenettel/képpel! 

 Ha tetszett a cikk, szereted az egyszerű megoldásokat és az egyszerűséget, valamint tudatosabban szeretnél élni, kövess minket Facebook-on!

Ajánlott cikkek