Minimalisták értékei – neked mi ad értéket a hétköznapokban?

Neked mi ad értéket a hétköznapokban? 

A “szürke” hétköznapokban éljük az életünket. Nem történik minden nap valami extrém vagy különleges. Nem utazunk, nem nyaralunk, nem viszünk véghez óriási dolgokat minden egyes nap. De ott vannak az apró dolgok. A jó szokások, rituálék, értékek. Minden, ami élvezhetőbbé és jobbá teszi a hétköznapokat!

Rákérdeztem a Minimalizmus – önkéntes egyszerűség csoportban arra, kinek mi ad értéket a hétköznapokban? Íme a legjobb válaszok: 

A nap legjobb része

Nekünk az esti rituálé része, hogy mindenki elmondja, hogy mi volt a napjában a legjobb. Pár mondatban felidézi és megosztja a családdal.Így jó érzésekkel fekszünk le. Azt hiszem, “Az egyszerűbb gyermekkor” c. könyvből vettem az ötletet pár éve

-Horváth Judit

Spotify alkalmazás

A nap közbeni zenehallgatásra mostanában a Spotify alkalmazást használom, telefon, bluetooth hangszóró, és viszem magammal ahol éppen vagyunk. Ott nem csak konkrét zeneszámokra meg előadókra, hanem kategóriákra, hangulatokra is lehet keresni, pl. zongora háttérzene, baba zongoraművek, meditációs zene, stb. Így olyanok is bekúsznak a listába, amiket nem ismersz, és azon kapod magad, hogy “hű, ez de jó, mi ez, ismerjük meg”. Van heti kaland, ahol a heti ízléshez igazodva kapsz egy személyes playlist-et. Ez egy tök jó apró dolog az életünkben.

-Szabados Zita

Értékelni a csendet

Én mostanában nagyon kezdem értékelni a csendet. Szívesen hallgatok zenét, de úgy érzem, sokkal elmélyültebb és produktívabb vagyok, ha csendben, csupán a kívülről beszűrődő apró zajok, madárcsicsergés mellett végzem a teendőm. Hihetetlenül relaxáló, pihentető volt még a takarítás is. Sosem hittem volna, hogy ezt mondom, de egyre kevésbé igénylek bármilyen háttérzajt.

– Csapó Adrienn

Egy kád vízben elmerengeni az élet dolgairól

Régebben minden nap együtt fürödtünk a párommal, megbeszéltük kivel mi tortent, majd a rossz dolgokat egyszeruen “leengedtük” a lefolyón. Meghitt esti rutin volt kettőnknek. Amióta megszületett a kisfiam, azóta másképpen alakulnak az esték. Nagyon szeretem hallgatni fürdés közben, ahogy gurgulázva nevet a kicsike, apával együtt… Vannak dolgok, amiken kettesben tudnak úgy nevetni.

– Goz Anita

Határidőnapló Szilveszterre

Az utóbbi években elég szürkék a hétköznapok, és egyik Szilveszterkor nem tudtam visszaemlékezni az elmúlt évre. Akkor megfogadtam, hogy lesz egy határidőnapló az ágyam mellett, ahová minden este beírok egy dolgot, ami azt a napot megkülönbözteti a többitől. Például vetettem a konyha kertben, vendég jött, láttunk egy jó filmet… és Szilveszter napján elolvasom. Emlékbe is elteszem.

– Frivaldszky Bernadett

Piacozás és süti sütés

Szombati piacozás és vasárnapi süti sütés elmaradhatatlan program.

– Horváth Bogi

 Hozzászólásban várjuk a te szokásaidat, értékeidet, amelyek egyszerűbbé és jobbá teszik a hétköznapokat!

Ajánlott cikkek