Revolut fémkártya: megéri?

Néhány hónapja kaptam egy ingyenes metál előfiztést a Revoluttól. Tudom, hogy sokan gondolkodnak azon, hogy érdemes-e egy ilyen előfizetést igénybe venni, ezért írok róla pár sort. Görögországban, Macedóniában és Romániában is használtam az alap illetve a metál kártyát is, többnyire problémamentesen.

Stílusos, elegáns, praktikus. De megéri? 

A Revolut által felkínált három előfizetés közül a legmagassabb a “Revolut Metal” névre hallgat. Gyakorlatilag ez egy fém kártya, amit kb. 2 napon belül leküldenek és számos olyan előnnyel jár, amit csak bizonyos emberek tudnak kihasználni. Előző bejegyzésemben a Revolutról megtudhatod, hogy megéri-e az alap, ingyenes verzió. A válasz egyébként egy határozott igen. A fémkártyás előfizetés azonban már bonyolultabb választ igényel. 

Nézzük meg, mit ajánlanak a különböző előfizetések: 

Egészségügyi biztosítás +1 pont

Először az utazási irodában éreztem a fémkártya előnyét, amikor nem kellett külön egészségügyi biztosítást kötnöm. Ez kicsit rizikós volt, ugyanis még senki nem tesztelte, hogy a bizonyos White Horse Insurance Ltd. ír biztosítási cég mennyire hajlandó fizetni, egy esetleges probléma esetén. Ezzel a céggel van ugyanis szerződése jelenleg a Revolutnak. Az applikációban részletes infót találtok arról, hogy mi a teendő abban az esetben, ha igényleni kell ezt a szolgáltatást (24/7-es telefonszám, szerződési feltételek, stb). 

Fémkártya havidíj – 1 pont

Őszintén szólva, amennyiben 4200 Ft-ot kellene fizetnem havonta, nem venném igénybe. Annak éri meg igazán, aki havi szinten utazik, akár munka, akár más célból vagy folyamatosan nemzetközi tranzakciókat bonyolít, számos alkalommal kell pénzt váltania és olyan megoldást keres, ami mindezt egyszerre lehetővé teszi számára, nagyon átlátható módon. Mivel nem tartozom ebbe a kategóriába, a fémkártyát nem tartom elengedhetetlennek az életemből.

Elegáns, stílusosos + fél pont

Ismét nem egy olyan  pont amiért érdemes havi 4200 Ft-ot kiadni. Viszont tény, hogy felkelti az emberek figyelmét. Többször fordult elő, hogy miután odaadtam nézegették, kérdezgették, hogy honnan lehet ilyet “venni” és milyen kártya ez. A Revolut bizonyára jól tudja, hogy sokan szeretnék különlegesnek érezni magukat. A hagyományos műanyag kártya helyett egy fém MasterCard egyesek számára lehetővé teszi ezt az érzést. Szintén nem érzem magam ebben a kategóriában, ezért kap csak fél pontot a menő megjelenés. 

Pénzforrás ellenőrzése – 1 pont 

Ez nem csak a fém előfizetésre, de egészben a Revolut szolgáltatásra érvényes. Ha nagyobb összegeket utalsz, vagy “szokatlan” pénzforgalmat érzékel az algoritmus, ideiglenesen zárolhatják a számládat, ami azt jelenti, hogy el kell küldened bizonyos dokumentumokat (pl. jövedelemigazolás), amelyek a pénz eredetét igazolják. Az ellenőrzés két naptól egészen pár hétig húzódhat, esettől függően. Ezért azt javaslom, mindig tarts magadnál egy tartalék bankkártyát, ne tartsd az összes pénzed a Revoluton. Sem külföldön, sem itthon. 

Ügyes marketing, valós ajánlatok. 

A Revolut nem bízza a véletlenre a hirdetést. A felhsználók számára szinte havi rendszerességgel különböző ajánlatokat ad, amennyiben ismerőseiket is meghívják az alkalmazásba. Bár kicsit MLM szaga lesz így a dolognak, a fő különbség abban rejlik, hogy itt a szolgáltatás valóban hasznos és egyfajta “win-win business” úgy a Revolutnak, mint a felhasználónak illetve az újonnan regisztrált jövevénynek. 

A fém előfizetéshez is hasonló módon sikerült hozzájutnom. Több embernek is ajánlottam az applikációt, úgy hogy felhívtam a figyelmet az előnyeire és hátrányaira egyaránt. A regisztrált emberkék pedig egy ingyenes egy éves fém előfizetést hoztak számomra, ami néha egész jó előnyöket biztosít. Ha nyitsz egy Revolut fiókot, pár héten belül valószínűleg neked is felajánlják az egy évre szóló ingyenes fémkártyát és magad is eldöntheted, hogy megéri-e számodra.   

Összesítés, vélemény

A Revolut egy nagyszerű kezdeményezés, amely egy másik szintre hozza a pénzügyeink kezelését. Amíg a bankok ébredeznek, hogy ideje lenne felhasznalóbarátabbá tenni a banki ügyintézést, addig a Revolut, a nevéből eredő forradalmat hozta az átlag felhasználó életébe. Gyors, egyszerű, átlátható és azok számára tökéletes, akik hajlandóak megbízni a digitális világban.

Ha úgy érzed, hogy a világutazó vagy a digitális nomád szavakkal téged karakterizálni lehet, akkor nem csak az alap szolgáltatás, hanem a prémium előfizetések egyike is komoly mértékben hasznodra vállhat. Ha viszont csak hétköznapi dolgokra szeretnéd használni, bátran ajánlom az alap, ingyenes előfizetést.  

Írd be a telefonszámod IDE és máris megkapod az applikáció letöltéséhez szükséges linket.

Ajánlott cikkek